Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

GondolatVÁLTÁS

A megoldás!

2017. június 05. - gondolatVÁLTÁS

Mindenhonnan ezt hallom, olvasom, hogy testi táplálékom és szellemi táplálékom befolyásolja egészségi állapotomat, energiaszintemet, jellememet és személyiségemet.

Fogyasszak friss, egészséges, jó minőségű élelmiszereket, táplálkozzak választékosan, s persze kerüljem az egészségemre ártalmas ételeket, ezáltal energikusabb leszek, általánosan ellenállóbbá válok a betegségekkel szemben, s egészségesebbnek és boldogabbnak érzem majd magam.

A szellemi táplálékomat pedig úgy tudom befolyásolni, hogy gondolkozzak pozitívan, csak olyan információkra, könyvekre, beszélgetésekre, hangfelvételekre összpontosítsak, amik táplálják az elmémet, ezáltal pozitívabbá és sikeresebbé formálhatom személyiségemet és nagyobb befolyást fogok gyakorolni másokra, és a meggyőzőképességem is felerősödik, megnövelve ezáltal az önbecsülésemet is.

Ez mind rendben is van, DE nagyon sokunk életében amikor depressziósak, pánikbetegek vagyunk, vagy rákos betegséggel küzdünk, akkor hogyan tudunk belekezdeni mindebbe? Hogy őszinte legyek magammal, nehezen. Nagyon nehéz megváltoztatni azt a meggyőződésemet - amikor már évek óta benne vagyok egy megszokott folyamatban -, hogy hagyjak fel minden olyan tevékenységgel, amit eddig azt hittem, hogy jó.

Van kiút?

Mi az az első lépés amit megtegyek, hogy a középpontomban tudjam élni az életemet?

A MEGOLDÁS!

Ha már minden reggel legalább egy picit teszel önmagadért, már az is nagy lépés afelé, hogy eljuss az egészséges testi állapotodhoz. De ne felejtsd el ez is egy folyamat. Kinek gyorsabban megy, kinek lassabban. Ne figyeld, hogy a szomszédod sokkal gyorsabban halad az útján, mint Te, mert az nem Te vagy, és nem is leszel soha ő. A figyelmedet mindig magadra irányítsd. Tartsd meg, hogy a fókuszodban Te legyél. Persze ez nem azt jelenti, hogy senkivel ne foglalkozzál, hanem azt jelenti, hogy Te magad legyél a figyelmed középpontjában. 

Ahhoz, hogy megtedd az első, ám nem mindig könnyű lépést, nem kell, hogy én polgárpukkasztóan írjak neked most. Nem kell, hogy a káromkodásommal hívjam fel a figyelmedet arra, hogy "hé TE" itt az idő változtatnod. Nem. Az én hitem az, hogy aki eljut arra az életszakaszára, hogy felismerte, hogy már nem jó neki az ami van, és szeretne változtatni, akkor könnyedén is megteheti, és ne azért tegye meg, mert én kiverem nála a biztosítékot.

Ha az a hited, hogy csak akkor teszed meg a következő lépést, ha valaki jól seggbe rúg, akkor az is egy jó választás. Mindegyik választás a tiéd, DE szabad akaratodból tedd meg!

Ha úgy tudod ezt megcsinálni, hogy hosszú meditációkat hallgatsz, vagy épp rövideket az is jó. 

A lényeg az, hogy Te találd meg az életedben azt ami neked a jó, és nem kell elfogadni másoktól, hogy csak az a jó amit ő csinálnak, amit ők képviselnek. Találd meg a Te igazságodat és azt csináld, mert az lesz a jó számodra, anélkül, hogy másokhoz hasonlítanád magad.

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr112564867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása