Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

GondolatVÁLTÁS

Az ÖNfeltárás művészete

2018. január 18. - gondolatVÁLTÁS

Önismereti csoport, workshopok, tréningek, személyiségfejlesztési tanfolyamok. Mostanában mindenhol ezzel futunk össze, de vajon mik ezek? Érdemes sok tíz, vagy akár száz ezer forintot fizetni azért, hogy jobban megismerjük magunkat? 

Mi az önismeret?

Az önismeret arról szól, hogy jobban megértsük önmagunkat, igényeinket, vágyainkat, értékrendszerünket, hibáinkat, szokásainkat, függőségeinket. Arról, hogy jobban átlássuk, mi áll az érzéseink, a viselkedésünk hátterében. Mit miért csinálunk. Megértsük, hogy az emberi kapcsolataink miért olyanok amilyenek. Pl. Miért nem vagyunk boldogok.

onfeltaras.png

Hogy ez miért jó?

Mert minél jobban megismered önmagad, annál könnyebben alkalmazkodunk az élet kihívásaihoz, annál biztosabbak vagyunk abban, mit akarunk, annál átláthatóbb és érthetőbb lesz minden ami velünk, és körülöttünk történik. Ezzel egyrészt meggyógyíthatjuk magunkat, a sebeinket, másrészt kialakíthatjuk a vágyott összhangot, harmóniát, nyugalmat önmagunkban, önmagunkkal és másokkal. Ezáltal csökkentjük a feszültséget, és fokozhatjuk hatékonyságunkat. 

A személyiség fejlesztése kapcsolódik az önismerethez, hiszen ahhoz, hogy fejlődhessenek a képességeink, először jó ha tisztába is kerülünk azokkal. Fel kell ismernünk mik a gyengeségeink, hibáink, és tudatosan tudunk  változtatni ezeken. Ehhez pedig elengedhetetlen az önismeret.

Ez a folyamat persze nem mindig megy egyedül, de ez mindenkinek a személyiségétől függ, hogyan és milyen technikával dolgozik magán és hogyan halad az útján. Viszont, ha neked nem megy egyedül, vagy támogatásra, segítségre lenne szükséged, ehhez a folyamathoz tudok hozzájárulni, ha szükséged van rá.

Miért?

Mert számos viselkedésünkre, érzésünkre azért nem találjuk meg saját magunk a valódi magyarázatot, mert eldugjuk magunk elől, mert egyszerűen fájdalmas lenne velük szembenézni és elfogadni. Ha azonban nem bírjuk el a valóságot, akkor az énképünket torzítjuk, és sérül az önérzetünk. Ahogy torzítunk akkor is, amikor túlbecsüljük az erősségeinket és alulbecsüljük rossz tulajdonságaink negatív hatását másokra, és akkor is, amikor a múltunkat már módosítva idézzük fel. Szóval az önvédelmi trükkjeink átlátásában tehát jól jön egy külső személy segítsége.

Az önismereti tréningeknek, csoportoknak és foglalkozásoknak ez az előnye, ami konkrétan erre a célra jön létre. Mert ott legalább figyelmet szentelsz magadra. Attól függően, hogy egyénileg vagy csoportban veszel részt  a tréningeken, terápiákon, konzultációkon, üléseken, a személyiségednek más-más részei kerülnek előtérbe. Mindkét megoldás jó és hasznos, kérdés az, hogy melyikben érzed jobban magad. Hol tudsz jobban megnyílni.

Az önismeret tehát egy életen át tartó önmunka.

Minél több a tudásod önmagadról, annál teljesebb lehet az életed.

Külső segítséget szeretné? Akkor annyi a dolgod, hogy megkeresel a www.gondolatvaltas.hu weboldalamon, a Facebook profilomon, GondolatVÁLTÁS vagy telefonon + 36 20 3647 527 telefonszámon egy személyes beszélgetésre.

Blazsek Mónika

GondolatVÁLTÁS

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr9113586163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása