Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

GondolatVÁLTÁS

Mindenki boldogságra törekszik

2016. május 19. - gondolatVÁLTÁS

"A boldogság egy olyan ideális állapot, amelyre bár vágyunk mégsem tudjuk meghatározni, hiszen magában foglalja életünk minden oldalát és ezzel emberi teljességünket." Delia Steinber Guzmán

A boldogság attól függetlenül, hogy egy állapot, egy folyamat is az életünkben. A boldogság egy út a céljaink felé.

"A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." Buddha 

boldogsag.png

Vágyaid között életedben az első helyet a boldogság keresése tölti be? Egyszerűen "csak", boldog szeretnél lenni az életedben? Ha megkérdeznéd a körülötted lévő embereket, mindenki mást mondana, hogy számára mi a boldogság. Nem lenne két egyforma válasz. A boldogság valójában egy olyan ideális állapot, amire vágysz, de nem tudod meghatározni, hiszen magába foglalja életed minden területét és ezzel emberi teljességedet.

Néha olyan magasra teszed a boldogságod elérését, hogy valójában úgy érzed sosem jön el? Kergetsz valami célt, ami egy kihelyezett vágy, ott valahol a távoli jövődben?

Amikor azt gondolod, hogy elérted a boldogságot az életedben, akkor hirtelen rájössz, hogy mégsem erre vágytál, és hirtelen szomorúság tölt el. Aztán elkezdesz egy másik célt keresni, amitől megint azt hiszed, hogy boldog lehetsz. Mivel nem tudod teljesen meghatározni, hogy mi is az a boldogság, ezért érezheted úgy, hogy sosem éred el. Mindig amikor kitűzöl egy újabb célt, pl. "hogyha majd lefogysz, akkor veszel új ruhákat, és azt gondolod a jelenedben, hogy akkor majd ott a jövőben boldog leszel". De valójában ez a kitűzött pillanat sosem jön el. Mire odaérsz, már egyszerűen nem is lesz aktuális, mert elfelejtesz örülni a teremtésednek. Akkor valójában mikor is leszel boldog?

Ha tudod úgy irányítani az érzelmeidet, hogy közben nem sértesz meg másokat és saját magadat sem, rájössz arra, hogy a világodat szépség és harmónia járja át.

Mi most a feladatod?

Kezdj el apró, kis dolgoknak örülni, mosolyogj, ha kész vagy minden nap újat tanulni, és anélkül haladni a célod felé, hogy siettetnéd, élvezd a célod felé vezető utat.

Tervezd meg a céljaidat, légy motivált, legyen miértje az életednek, szeress mérlegelés nélkül, hogy mindezekkel elérd a vágyott boldogságot ITT és MOST!

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr348729432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása