Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

GondolatVÁLTÁS

Mit kell megtanulnom ebből a leckéből?

2017. április 26. - gondolatVÁLTÁS

problema.png

Képzeld a problémáidat, hogy legcsekélyebb problémáid alul vannak, a legnagyobb és legsúlyosabb bajod vagy aggodalmad felül. 

Ezután képzeld el, hogy e legfőbb probléma ajándékot tálal eléd egy bizonyos tanulság formájában, amelyet el kell sajátítanod, hogy a jövőben boldogabb és sikeresebb lehess. 

Mi ez a tanulság?

Ha alaposan megvizsgálod a kedvezőtlen fordulatokat és nehézségeket, mindig azt fogod látni, hogy legalább egy, de olykor számos hasznos tanulságot tálalnak eléd.

Emmet Fox írta: "A nagy lelkek nagy tanulságokat szűrnek le az apró problémákból." 

Kérdezd meg magadtól: Mit kell megtanulnom ebből a leckéből?

Lehet, hogy az első válaszod felületes lesz, de csak figyelj belülre, és kérdezd meg magadtól ismét, hogy

Mit kell MÉG megtanulnom ebből a leckéből?

És áss még mélyebbre!

 

Ahogy egyre többször teszed fel magadnak a kérdést, úgy lesznek a felszínre bukkanó tanulságok mind jelentősebbek és fájdalmasabbak.

Végül, ha már elég hosszú ideig birkóztál ezzel a súlyos problémával, el fogsz jutni a valódi tanulságig, amelyeket le kell szűrnöd belőle. E tanulság rendszerint az, hogy változtatnod kell az adott élethelyzeten, ki kell keveredned belőle, vagy épp teljes egészében fel kell számolnod.

Sokszor azon veszed magad észre, hogy ugyanazokat a forgatókönyveket játszod végig az életedben újra meg újra. Ugyanazok a gondjaink minden munkahelyükön, az állástól függetlenül. Ugyanazokat a küzdelmeket vívjuk meg a párkapcsolatainkban akkor is, ha a partnerek változnak. Mindaddig képtelen leszel igazán megváltozni, amíg nem ásol elég mélyre, és nem tudatosítod magadban ezeket a mintázatokat.

Az egyik legfontosabb célkitűzés elérni, hogy az emberek tudtára ébredjenek e mintázatoknak, majd tisztázzák, hogy ők maguk milyen szerepet játszanak az ismétlődésükben. Meglehet, hogy fiatalabb korunkban részünk volt egy negatív élményben, s ezzel kapcsolatban valami megoldatlan maradt, és gyökeret vert az elménkben. Nem tanulunk a leckéből, és tudat alatt egyre-másra olyan élethelyzeteket alakítunk ki, amelyekben újra átélhetjük az adott élményt, hogy végre leszűrhessük belőle a nekünk rendelt tanulságot.

Hajrá!

Ha elakadnál, segítek, keress meg.

Blazsek Mónika

www.gondolatvaltas.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr6412457025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása