Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

GondolatVÁLTÁS

A félelmed lehet a barátod?

2016. április 17. - gondolatVÁLTÁS

Az egészséges túlélési mechanizmust, Walter Cannon fiziológus a Harvardon több évtizede "üss vagy fuss" reakciónak vagy "stresszreakciónak" nevezte el. Mit jelent ez valójában? Hogy ha el kell futnod a támadód ellen, akkor rendelkezzél azzal a herkulesi erővel, amire abban az élethelyzetedben szükséged van, tehát ez a félelem ilyenkor még nagyon is jól jöhet. Ilyen félelem nélkül akár ejtőernyő nélkül is kiugorhatnál egy repülőgépről.

De nemcsak megvéd téged a veszélyektől, hanem fel is ébreszt. Ha ébren tudsz maradni a félelmetes, bizonytalan életesemények közepette, amit megteremtesz magadnak, akkor tisztán ráláthatsz az életedre és abban az áldásban lehet részed, hogy megismerd saját magadat és a világ működésével kapcsolatos igazságot, és megtudhatod miért vagy itt ebben az általad választott életedben.

Mi van, ha a félelem, azért van itt, hogy segítsen? Mi van, ha a félelem, rámutat mindarra, ami közötted és a valódi jólléted között áll?

love.jpg

Ha például van munkahelyed, van biztos fizetésed, van a bankszámládon pénz, de Te mégis attól félsz, hogy elszegényedsz, a félelem, olyan mintákra mutat rá, amelyeket még gyerekkorodban tanultál a pénzhiányról. Ahhoz, hogy megtapasztald a bőség békéjét, előfordulhat, hogy foglalkoznod kell a pénzzel kapcsolatos korlátozó meggyőződéseiddel, amelyek visszatartanak a pénzügyi beteljesedéstől. 

Ha például félsz megmutatni a sebezhetőségedet és kitárni a szívedet a szeretet előtt, a félelem üzenhet neked a múltadban előforduló és máig gyógyíthatatlan szívfájdalmakról, amelyek gyengéd, szeretetteljes ellátást igényelnek. 

Ha például félsz, hogy megbetegedhetsz, a félelem azt jelentheti, hogy ne adj másoknak mindent, és kezdj odafigyelni a saját igényeidre is. 

A félelem rámutathat mindarra, ami változásra szorul az életedben, és ha elég bátor vagy ahhoz, hogy meg is változtasd, akkor megkaphatod méltó jutalmadat, ami a bátorság és a békesség erénye lesz.

A félelem "gyógyításának" gyökere, a belső munka. A lényege, hogy megfelelő kapcsolatba kerülj a bizonytalansággal, és békét köss az átmenetiséggel. Ehhez tudati váltás kell, mely azzal jár, hogy többé nem a saját korlátozott önképeddel és annak gondolataival, meggyőződéseivel és érzéseivel azonosulsz, hanem teljességgel megérted és kibontakoztatod a saját korlátlan, igaz természetedet.

Az átalakulás útja a tied, ha hajlandó vagy és készen állsz ránézni önmagadra, vagy az általad megteremtett problémára, betegségre, van lehetőséged változtatnod, változnod a feltételek nélküli szeretet terében.

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr588632004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása