Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

3. Gyakorlat: Nem megcsinálod, hanem megteremted az életedet!

2017. március 31. - gondolatVÁLTÁS

Akkor végezd ezt a gyakorlatot, 

 • ha úgy érzed, hogy túl sok a tennivalód,
 • ha azt szeretnéd, hogy több időd jusson azokra a dolgokra, amelyekkel szívesen foglalkozol,
 • ha szeretnél azzá a hatalmas teremtővé válni, akinek születtél.

hagyd_-dolgozni-_az_univerzumot.jpg 

Azonosítsd be, hogy jelenleg milyen az érzelmi állapotod a fentiekkel kapcsolatban:

 1. Boldogság/Tudás/Magabiztosság/Szabadság/Szeretet/Nagyrabecsülés
 2. Szenvedély
 3. Lelkesedés/Elragadtatás/Öröm
 4. Örömteli várakozás/Hit
 5. Derűlátás
 6. Remény
 7. Belenyugvás
 8. Unalom
 9. Borúlátás
 10. Kielégületlenség/Bosszankodás/Türelmetlenség
 11. "Legyőzöttség"
 12. Csalódottság
 13. Kétség
 14. Aggodalom
 15. Mások hibáztatása
 16. Elbizonytalanodás
 17. Harag
 18. Bosszúvágy
 19. Gyűlölet/Düh
 20. Irigység
 21. Fenyegetettségérzés/Bűntudat/Az önbecsülés hiánya
 22. Szorongás/Fájdalom/Elkeseredettség/Kétségbeesés/Tehetetlenség

Ez a gyakorlat akkor a leghasznosabb számodra, ha az Érzelmi Beállítottságod valahol a következő két érzelmi állapot között van:

Kielégületlenség/Bosszankodás/Türelmetlenség (10) - Harag (17)

Feladatod:

Írd le milyen érzések uralkodnak benned a Teremtéseiddel (meg nem teremtett dolgaiddal) kapcsolatban:

 • Soha nem tudok semmit megteremteni az életemben.
 • Utálom a teremtéseimet.
 • Nincsenek vágyaim.
 • Nem tudom, hogy mire vágyhatnék.
 • Ha megteremtem a vágyaimat, akkor már nem lesz mire vágynom...

 

Feladatod:

Amelyik érzés rád vonatkozik, onnantól haladj felfelé az 1. számig, ha pl. ez a 17. érzés volt, akkor onnan haladj felfelé. Minden egyes számhoz írj olyan gondolatokat, amelyek enyhítik a jelenlegi benned uralkodó érzés feszültségét. Ahogy haladsz felfelé a listán, állapotod közeledni fog ahhoz, hogy elfogadd, amit valójában kívánsz.

 1. Tényleg csak én tudom tökéletesen megcsinálni?
 2. Ha kiadnám másoknak, akkor mások nem tudják jól megcsinálni.
 3. Biztos, hogy nekem kell mindent egyedül csinálnom?
 4. Haragszom magamra, hogy mindent egyedül csinálok.

 

Ne feledd, a jobb érzés mindig ellenállásod csökkenését jelzi, ez pedig azt jelenti, hogy állapotod közeledik afelé, hogy elfogadd, amit valójában kívánsz. Addig ameddig ellenállásban vagy a vágyott vágyaddal szemben, nem is tudod megkapni.

Megértés a Vonzás Törvényére:

Képzeld el, hogy egy nagyvállalat tulajdonosa vagy, és ezrek dolgoznak neked. Vannak, akik a vállalat termékeinek előállításával és értékesítésével foglalkoznak. Vannak könyvelőid és tanácsadóid. Művészek, reklámszakemberek is vannak a cégnél, ezrek dolgoznak azon, hogy sikeres legyen a vállalatod.

Képzeld el, hogy te ugyan személyesen nem dolgozol együtt ezekkel az emberekkel, de van egy cégvezetőd, egy igazgatód, aki igen, és aki megérti, tanácsokkal látja el és irányítja őket. Te mit mondasz épp most magadban? Hogy  " De jó lenne, ha lenne egy ilyen igazgatóm, akire számíthatok, és intézkedik helyettem."

És van egy ilyen igazgatód, aki folyamatosan intézkedik helyetted, CSAK TE vagy az, aki ezt figyelmen kívül hagyja. Ez a Vonzás Törvénye. A Vonzás Törvénye állandóan megkérdezi, hogy mit tehetek helyetted? Mit hozzak ide neked? De Te mit csinálsz, ááááááááá, hagyd, majd én megcsinálom. Te pedig sürögsz-forogsz, dolgozol a számítógépen, építkezel... betegre dolgozod magad, miközben az Igazgatód (a Vonzás Törvénye) sütkérezik valahol egy tengerpart mellett és arra vár, hogy kérjél tőle. 

Kérj, és számíts arra, hogy kérésedet eredmények követik. Ha így teszel, éppen a Megfontolt Teremtés két követelményének teszel eleget: meghatározod vágyad tárgyát, és hagyod, hogy a Világegyetem elhozza neked azt.

Ha célokat tűzöl ki, azzal megbízást adsz a Világegyetem Igazgatójának.Amikor létrehozod magadban az elfogadás rezgését, az olyan, mintha félreállnál, bízva abban, hogy az igazgatód mindent elrendez, és amikor rád van szükség, felhívja erre a figyelmedet. Vagyis bízz abban, hogy tudni fogod, mikor kell újabb döntést hoznod. 

NEM MEGCSINÁLOD, HANEM MEGTEREMTED AZ ÉLETEDET!

 

A képzelőerődé lesz a főszerep, inkább teremtesz, mintsem "tevékenykedsz". Bőven lesznek azonban olyan dolgok, amelyeket te magad szeretnél megtenni. Semmi esetre sem akarunk lebeszélni a tettekről. A tevékenység jó szórakozás. Nincsen pompásabb dolog a Világegyetemben, mint az, amikor vágysz valamire, és rezgésed összhangban áll vágyad tárgyával, azaz így kapcsolatban állsz Forrásenergiáddal, és ez cselekvésre ösztönöz. A Teremtés Folyamata itt terjed ki a legmesszebbre - az egész Világegyetemben nincs nagyszerűbb tevékenység azon tevékenységnél, amelyekre valódi késztetést érzel.

(Forrás: Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik!)

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr3912391383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.