Gondolataink teremtő ereje

GondolatVÁLTÁS

A döntés a Te kezedben van!

2018. február 01. - gondolatVÁLTÁS

Döntened kell, úszol vagy elsüllyedsz!

Nincs középút!

sullyedsz.png

A tavaly februári holdfogyatkozás beindított egy 18 hónapos fejlődési periódust, amiből már eltelt 12 hónap. Most gondold végig, hogy tavaly februárban merre indultak meg a dolgaid, és mi történt azóta veled, mert a tegnapi kék Holddal eljött a nagy felemelkedések és a nagy bukások ideje. Tehát amit vetettél azt fogod learatni. Szembe kell nézned ki vagy valójában. Felelősséggel tartozol minden egyes döntésedért. Mindaz ahol most tartasz neked kell felelősséget vállalnod. Ne hibáztass senkit azért, ahol jelenleg tartasz. Ha nem tetszik a jelenlegi helyzeted, akkor kezd neki a változtatásnak. Ne félj a változástól, nem a változás fájdalmas, hanem egy olyan helyzetben ragadni, ami folyamatosan boldogtalanságban tart.

Kezdj el fontosnak lenni saját magadnak! Hagyd abba az önsajnálatot és kezdj el élni!

Bármi amibe most belefogsz, óriási erővel fog hatni rád. Leteheted egy boldog jövő alapjait, csak ehhez máshogy kell döntened!

 

Blazsek Mónika

www.gondolatvaltas.hu

 

 

Az ÖNfeltárás művészete

Önismereti csoport, workshopok, tréningek, személyiségfejlesztési tanfolyamok. Mostanában mindenhol ezzel futunk össze, de vajon mik ezek? Érdemes sok tíz, vagy akár száz ezer forintot fizetni azért, hogy jobban megismerjük magunkat? 

Mi az önismeret?

Az önismeret arról szól, hogy jobban megértsük önmagunkat, igényeinket, vágyainkat, értékrendszerünket, hibáinkat, szokásainkat, függőségeinket. Arról, hogy jobban átlássuk, mi áll az érzéseink, a viselkedésünk hátterében. Mit miért csinálunk. Megértsük, hogy az emberi kapcsolataink miért olyanok amilyenek. Pl. Miért nem vagyunk boldogok.

onfeltaras.png

Hogy ez miért jó?

Mert minél jobban megismered önmagad, annál könnyebben alkalmazkodunk az élet kihívásaihoz, annál biztosabbak vagyunk abban, mit akarunk, annál átláthatóbb és érthetőbb lesz minden ami velünk, és körülöttünk történik. Ezzel egyrészt meggyógyíthatjuk magunkat, a sebeinket, másrészt kialakíthatjuk a vágyott összhangot, harmóniát, nyugalmat önmagunkban, önmagunkkal és másokkal. Ezáltal csökkentjük a feszültséget, és fokozhatjuk hatékonyságunkat. 

A személyiség fejlesztése kapcsolódik az önismerethez, hiszen ahhoz, hogy fejlődhessenek a képességeink, először jó ha tisztába is kerülünk azokkal. Fel kell ismernünk mik a gyengeségeink, hibáink, és tudatosan tudunk  változtatni ezeken. Ehhez pedig elengedhetetlen az önismeret.

Ez a folyamat persze nem mindig megy egyedül, de ez mindenkinek a személyiségétől függ, hogyan és milyen technikával dolgozik magán és hogyan halad az útján. Viszont, ha neked nem megy egyedül, vagy támogatásra, segítségre lenne szükséged, ehhez a folyamathoz tudok hozzájárulni, ha szükséged van rá.

Miért?

Mert számos viselkedésünkre, érzésünkre azért nem találjuk meg saját magunk a valódi magyarázatot, mert eldugjuk magunk elől, mert egyszerűen fájdalmas lenne velük szembenézni és elfogadni. Ha azonban nem bírjuk el a valóságot, akkor az énképünket torzítjuk, és sérül az önérzetünk. Ahogy torzítunk akkor is, amikor túlbecsüljük az erősségeinket és alulbecsüljük rossz tulajdonságaink negatív hatását másokra, és akkor is, amikor a múltunkat már módosítva idézzük fel. Szóval az önvédelmi trükkjeink átlátásában tehát jól jön egy külső személy segítsége.

Az önismereti tréningeknek, csoportoknak és foglalkozásoknak ez az előnye, ami konkrétan erre a célra jön létre. Mert ott legalább figyelmet szentelsz magadra. Attól függően, hogy egyénileg vagy csoportban veszel részt  a tréningeken, terápiákon, konzultációkon, üléseken, a személyiségednek más-más részei kerülnek előtérbe. Mindkét megoldás jó és hasznos, kérdés az, hogy melyikben érzed jobban magad. Hol tudsz jobban megnyílni.

Az önismeret tehát egy életen át tartó önmunka.

Minél több a tudásod önmagadról, annál teljesebb lehet az életed.

Külső segítséget szeretné? Akkor annyi a dolgod, hogy megkeresel a www.gondolatvaltas.hu weboldalamon, a Facebook profilomon, GondolatVÁLTÁS vagy telefonon + 36 20 3647 527 telefonszámon egy személyes beszélgetésre.

Blazsek Mónika

GondolatVÁLTÁS

 

 

A döntéseid határoznak meg téged.

Folyton arra koncentráltam, miben szenvedek hiányt, mire lenne szükségem, és miért nem tudom elérni, amiről álmodozom. Aztán rájöttem, hogy először is a vágya(i)mat kellene megfogalmaznom, mert addig ameddig nem tudom, hogy mit szeretnék, hogyan szeretném látni magam, milyen körülmények között szeretnék élni, milyen érzéseket szeretnék átélni és hogy milyen érzéseket kapjak kívülről, addig mit is várok el magamtól és főleg mit várok el másoktól. 

Ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani, létrehoztam önmagamnak azt, hogyan váltsak gondolatot. Ami nem mindig könnyű, de ahhoz, hogy elinduljak a változás útján, tennem kellett érte.

a_donteseid.png

Ez a Technika a GondolatVÁLTÁS!

 

Ha Te is szeretnél változásokat az életed bármelyik területén, akkor itt a lehetőséged!

- Az első alkalommal megbeszéljük mi van a jelenedben, mi történik veled, hogyan érzed magad.

- A második alkalommal feltárjuk milyen hitrendszereid vannak, mik azok a hiteid, amiket úgy érzel gátolnak a jövőd megteremtésében. Szükségünk van arra, hogy ezeket a hiteket felfedezzük, mert ezekkel az elakadásaiddal, nem fogsz tudni olyan életet teremteni amit szeretnél, illetve már azt sem tudod megteremteni, amit akarsz, hiszen nem tudod, hogy mit is szeretnél. Utána összeszedjük, hogy milyen témákon szeretnél dolgozni, és ebből a két "dologból" alakul ki az ami valójában hátráltat téged a jövőd megteremtésében.

A múltad hiteit (hitrendszereit) fel kell ismerned, hogy a jövőd valóságát kialakítsd a jelenben, és valóra tudd váltani vágyaidat!

Elérhetőségeim: 

Blazsek Mónika

Life, Business coach/mentor

ThetaHealing Instruktor, Konzulens

www.gondolatvaltas.hu

+36 20 3647527

 

 

 

 

Hogyan teremtsd meg Életed Szerelmét

Képzeld el, hogy van egy varázspálcád, és azzal egyet suhintasz, és megkapod tökéletes párod az életedben.

Milyennek látod őt?

idealisp.png

          (Forrás: BC News)

- Milyen lenne külsőleg? 

- Milyen belső tulajdonságokkal ruháznád fel?

- Mennyi időt töltenétek együtt és milyen minőségben?

- Milyen lenne az életstílusotok?

- Hogyan telnének a mindennapjaitok, a szabadidőtök?

- Hogyan látod önmagad a kapcsolatotokban?

- Milyen lenne az otthonotok?

Azzal, hogy a jövődre gondolsz, és megengeded magadnak, hogy az ideális partneredről álmodjál, máris elkezded megalkotni a jövőképedet.

Teremts egy új szerelmet magadnak!

Hogyan? Hogy megválogatod a gondolataidat!

Ahhoz, hogy elérd a célodat, alkoss egy pozitív jövőképet. Olyat, ami arra motivál, hogy mindent megtegyél.

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu

 

A megoldás!

Mindenhonnan ezt hallom, olvasom, hogy testi táplálékom és szellemi táplálékom befolyásolja egészségi állapotomat, energiaszintemet, jellememet és személyiségemet.

Fogyasszak friss, egészséges, jó minőségű élelmiszereket, táplálkozzak választékosan, s persze kerüljem az egészségemre ártalmas ételeket, ezáltal energikusabb leszek, általánosan ellenállóbbá válok a betegségekkel szemben, s egészségesebbnek és boldogabbnak érzem majd magam.

A szellemi táplálékomat pedig úgy tudom befolyásolni, hogy gondolkozzak pozitívan, csak olyan információkra, könyvekre, beszélgetésekre, hangfelvételekre összpontosítsak, amik táplálják az elmémet, ezáltal pozitívabbá és sikeresebbé formálhatom személyiségemet és nagyobb befolyást fogok gyakorolni másokra, és a meggyőzőképességem is felerősödik, megnövelve ezáltal az önbecsülésemet is.

Ez mind rendben is van, DE nagyon sokunk életében amikor depressziósak, pánikbetegek vagyunk, vagy rákos betegséggel küzdünk, akkor hogyan tudunk belekezdeni mindebbe? Hogy őszinte legyek magammal, nehezen. Nagyon nehéz megváltoztatni azt a meggyőződésemet - amikor már évek óta benne vagyok egy megszokott folyamatban -, hogy hagyjak fel minden olyan tevékenységgel, amit eddig azt hittem, hogy jó.

Van kiút?

Mi az az első lépés amit megtegyek, hogy a középpontomban tudjam élni az életemet?

A MEGOLDÁS!

Ha már minden reggel legalább egy picit teszel önmagadért, már az is nagy lépés afelé, hogy eljuss az egészséges testi állapotodhoz. De ne felejtsd el ez is egy folyamat. Kinek gyorsabban megy, kinek lassabban. Ne figyeld, hogy a szomszédod sokkal gyorsabban halad az útján, mint Te, mert az nem Te vagy, és nem is leszel soha ő. A figyelmedet mindig magadra irányítsd. Tartsd meg, hogy a fókuszodban Te legyél. Persze ez nem azt jelenti, hogy senkivel ne foglalkozzál, hanem azt jelenti, hogy Te magad legyél a figyelmed középpontjában. 

Ahhoz, hogy megtedd az első, ám nem mindig könnyű lépést, nem kell, hogy én polgárpukkasztóan írjak neked most. Nem kell, hogy a káromkodásommal hívjam fel a figyelmedet arra, hogy "hé TE" itt az idő változtatnod. Nem. Az én hitem az, hogy aki eljut arra az életszakaszára, hogy felismerte, hogy már nem jó neki az ami van, és szeretne változtatni, akkor könnyedén is megteheti, és ne azért tegye meg, mert én kiverem nála a biztosítékot.

Ha az a hited, hogy csak akkor teszed meg a következő lépést, ha valaki jól seggbe rúg, akkor az is egy jó választás. Mindegyik választás a tiéd, DE szabad akaratodból tedd meg!

Ha úgy tudod ezt megcsinálni, hogy hosszú meditációkat hallgatsz, vagy épp rövideket az is jó. 

A lényeg az, hogy Te találd meg az életedben azt ami neked a jó, és nem kell elfogadni másoktól, hogy csak az a jó amit ő csinálnak, amit ők képviselnek. Találd meg a Te igazságodat és azt csináld, mert az lesz a jó számodra, anélkül, hogy másokhoz hasonlítanád magad.

Blazsek Mónika - www.gondolatvaltas.hu